Kemisk peeling

Djuprengörande mot akne, ökar lyster och glans, ökar hudens elasticitet, tar bort åldersfläckar och reducerar fina linjer.

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden, för hudföryngring och hudförbättring.

Med kemisk peeling simuleras huden till en hälsosam balans med ökad cellförnyelse och fuktbalans. Kemisk peeling är det enda sättet att behandla huden på djupare plan än vad en kräm kan penetrera.

Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

De kemiska peelingarna som används av vår utbildade hudterapeut är från ”Dermaceutic”.

Dermaceutic är världsledande inom kemisk peeling och medicinsk hudvård. Dermaceutic utbud av medicinsk hudvård även kallat cosmoceuticals innehåller naturligt förekommande ingredienser som noggrant utvalts och kombinerats för att kunna penetrera hudens yttersta lager, epidermis och nå det underliggande hudlagret dermis.

Peelerna från Dermaceutic är baserade på AHA-syran glykolsyra.

Glykolsyra har en keratolytisk effekt, det vill säga löser upp döda hudceller och stimulera nybildningen av nya.

Dessutom stimulerar vi det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra (fukten) i huden ökar. Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster. Glykolsyran möjliggör också att det blir lättare för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ned i dermis där de verkligen kan göra stor nytta.

Vid en behandling med Dermaceutic används allt från lite lägre till höga koncentrationer av glykolsyra. Valet av styrka beror på din hudtyp och vilka resultat du vill uppnå.

För bästa resultat så rekommenderas att du gör en serie kemiska peeler i kur på 4 gånger, med ca två-tre veckors mellanrum. Därefter kan du göra enstaka underhållande peeler någon gång om året.

Det är viktigt att du även använder Dermaceutic medicinska hudvårdsprodukter innan, under och efter den kemiska peelen. Detta för att förbereda, optimera och förlänga resultatet av din kemiska peel!

Självklart kan du använda produkterna från Dermaceutic utan att göra en kemisk peeling. Om du inte är van vid AHA sedan tidigare så skall du använda de medicinska hudvårdsprodukterna varannan dag i de första två veckorna för att successivt vänja huden vid glykolsyra.

Det är viktigt att du kompletterar din hudvård med solskydd.

Före och efterbilder kemisk peeling

kemisk_peeling_fe

Priser

Kemisk peeling
med Eneomey & Dermaceutic från 1200:-

Våran hudterapeut är specialist på olika hudproblem.
Vi kan självklart behandla andra delar på kroppen med våra apparaturbehandlingar.
Boka gärna in en kostnadsfri konsultation för att just du ska få rätt behandling