harborttagning-1

Hårborttagning

Vaxning är en traditionell behandling för att bli av med oönskad hårväxt. Vi har valt att jobba med ett skonsamt vax som har hög arbetstemperatur men som ändå känns behagligt för dig som kund, vaxet ger färre hårsäcksinflammationer samt brutna hårstrån. Vilket ger dig som kund ett fantastiskt bra resultat som håller 3-6 veckor. Håret måste vara minst 5 mm innan vi kan vaxa bort det. För bästa resultat så peela dig dagen innan och smörj inte in dig med lotion innan du kommer.  Regelbunden vaxning gör att din hårväxt blir tunnare och tunnare. Ursprungligen kommer vaxningen från mellanöstern, där utförs vaxningen med sockervax i hemmen. Idag är det ett faktum att har man börjat vaxa sig vill man inte sluta. Just sockervax är skonsam mot huden, men inte speciellt effektiv. Därför utvecklas nya vaxsorter som har alla egenskaper som man vill att ett vax ska ha. Vi håller oss alltid uppdaterade och använder det vax vi anser bäst för just dig.

Brasiliansk vaxning

Det är nämligen så att en brasiliansk vaxning ger en slät och mjuk hud fri från allt vad hårstrån heter. Känslan är befriande för den som är trött på att raka sig var tredje dag och ändå aldrig uppnå det där mjuka och lena resultatet. För att vaxa sig brasilianskt så bör du uppsöka en salong där detta görs på ett effektivt och säkert sätt.
Proceduren kan vara lite smärtsam första gången.
Den brasilianska stilen innebär att du tar bort allt hår. Men du kan självklart välja om du vill spara hår på någon del. Konceptet kommer förstås från Brasilien där det blev mode att i sin bikini vara helt fri från hårväxt i det intima området.
Det är mycket viktigt att du tänker på hur du kan förbereda ditt besök till salongen för en komplett vaxning. Givetvis är du av hygieniska skäl nyduschad när du kommer till salongen. Om du vanligtvis rakar håren så bör du se till att du med fingrarna kan få fatt i dem dvs de ska vara minst 5 mm. När du inte kan ta ett nyp-tag om håren så kommer vaxet heller inte att klara av det. En del menar att du kan minska på smärtan genom att ha kortare hår, men det här är inte nödvändigtvis sant. Det är snarare viktigare att tänka på regelbundenhet och att ta hand om huden med peeling och lotion mellan vaxtillfällena. Kom också ihåg att huden måste få vila något dygn efter en vaxning. Man ska helst undvika att solbada under 48 timmar efter avslutad behandling.
Vid första besöket kan många känna sig nervösa eller obekväma inför en Brasiliansk vaxning. Ni behöver inte vara oroliga, ni är i en trygg och avslappnad miljö. Vi är här för din skull. Det här är något vi gör dagligen.

Vaxning med bodysugaring

Med body sugering avlägsnar man hårväxt och döda hudceller vilket lämnar huden mjuk, skön och peelad.
Denna teknik gör man tvärt om emot vanlig vaxning, man drar av sugeringen i samma riktning som håret växer. Vilket resulterar i att huden håller sig hårfri längre eftersom man undviker brutna hårstrån på detta sätt.
Man undviker också irritation i hårsäckarna, därmed minskar de inåtväxta hårstråna drastiskt. Sockret fastnar inte på levande hud, vilket gör att sugering är perfekt för vaxning av känsliga områden.

Epilering och Diatermi

Permanent hårborttagning en dröm för många! Generande hårväxt är ett stort problem för många människor, män som kvinnor oavsett ålder. Att på ett skonsamt, effektivt och smidigt sätt avlägsna hårväxt, gärna permanent, har varit en dröm genom tiderna.
Epilering

Epilering med diatermi anses vara den effektivaste metoden när det gäller att ta död på hårsäckar och den är den säkraste när det gäller att undvika ärrbildning och pigmentförändringar i huden. Epilering med diatermi – högfrekvent växelström är en välbeprövad hårborttagningsmetod som funnits sedan slutet av 1800-talet. Epileringen kan göras på i stort sett alla strån tjocka, tunna, ljusa och mörka.

Epilering är en permanent hårborttagningsmetod där man med hjälp av svaga strömimpulser tar död på de hårproducerande cellerna i hårroten. Behandlingen går till så att en mycket tunn, fin nål (mycket tunnare än en knappnål) förs ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden.

Terapeuten för in nålen alldeles intill hårstrået och när nålspetsen har kommit ner till hårroten slås strömmen på. Under förutsättning att nålen har träffat mycket nära hårroten skadas den av värmeutvecklingen som strömmen bildar. Därefter dras hårstrået ut med en pincett. Strömmen kan upplevas som smärtsam, men är väldigt individuell beroende på hur smärtkänslig man är.

Behandlingarna kan behöva upprepas några gånger innan håret försvinner helt då det måste
vara i rätt växtfas för att kunna förstöras fullständigt. Epileringsbehandlingarna här på salongen utförs av internationellt auktoriserad hudterapeut

För att hudterapeuten ska kunna se stråt får du inte heller raka stråna eller klippa dem för korta. Det är möjligt att ta bort hår från nästan vilket område som helst på kroppen, förutom insidan av öronen, insidan av näsan och på vissa hudfläckar. Bieffekter handlar om smärta, rodnad och svullnad som lägger sig ganska fort efter. Beroende på hårets grovlek, din smärttröskel och hur känsligt området är kan du uppleva viss smärta under proceduren.

Hårborttagning med vax

Bryn 240:-
Överläpp eller haka 240:-
Överläpp och haka 300:-
Vaxning ½ ben 450:-
Vaxning hela ben 550:-
Vaxning bikini 330:-
Vaxning bikini vid vaxning av ben 220:-
Axiller (armhålor) 290:-
Brasiliansk 800:-
Brasiliansk återbesök (max 8 v) 620:-
Helrygg 660:-
Framsida 580:-
Armar 350:-
Helkropp 3600:-

Hårborttagning med sugering

Bryn 280:-
Överläpp eller haka 280:-
Överläpp och haka 330:-
Vaxning ½ ben 500:-
Vaxning hela ben 650:-
Vaxning bikini 380:-
Vaxning bikini vid vaxning av ben 300:-
Axiller (armhålor) 350:-
Brasiliansk 800:-
Brasiliansk återbesök (max 8 v) 620:-
Helrygg 700:-
Framsida 650:-
Armar 450:-
Helkropp 4500:-

Epilering

15 min 375:-
30 min 440:-

20% rabatt till studenter och pensionärer, måndag-fredag 9-12.